Immagine
 Ultima discesa alla Tre Valli '12... di Marco Tenuti
 
"
Piutosto de un carton nei ovi, l'è meio un carton de ovi

Anomino veronese
"
 



Miei sponsor
Gli sponsor che pago io

Social Network



Se vuoi contattarmi via e-mail:

t e n u t i @ l i b e r o . i t
Wikio - Top dei blog
\\ Home Page : Storico per mese (inverti l'ordine)
Di seguito tutti gli interventi pubblicati sul sito, in ordine cronologico.
 
 
Di Marco Tenuti (del 04/04/2007 @ 21:49:55, in MTB, linkato 1575 volte)

L'articolo è tratto da Ghelafemo.it, dove ho postato in origine questo articolo...

Visto che el Righe el ma stigà non poco con le so manie biciclettare,  adesso devo proprio dire de averlo accontentado, dopo la mia prima  partecipassione alla gloriosa Lessinia Legend.
No so se lo savei, ma se se podea iscrivere alla gara corta da 35 km  e alla gara lunga da 60 km. E a quala se saralo iscritto il  debuttante Marcante? Ma no ghe dubbi: alla 60 km! Da cala ia, ghe la  femo tutta fin in fondo, ve par?

Devo dir che le sta' un'esperiensa a dir poco emosionante, parchè la  prima gara l'è pur sempre la prima gara e no te se proprio a cossa te  ve incontro finchè no te le fata. Devo dir però che me son preparà  adeguatamente per l'evento e pertanto no ghe sta sorprese  particolari. Quindi l'è come al solito una faccenda mentale, l'è  proprio una question de farghela e basta!

Come più de qualcuno sa zà, ho deciso subito de aggiornar la  bicicletta, passando ad uno dei migliori mezzi in circolazione: e  lassa che el can el scurla la coa! Ho catà 'na bicicletta mericana mesa usa, che la pesarà si e no come  un restel e una forca sula spala, ma de quele che solo a guardarla la  va su dale Costeole o da Salvalaio sensa pedalar, altro che Gigliole  o Leonarde. Molto bene, Floyd!

Passando alla strategia di gara, el primo dubbio l'era quel de quale  ritmo de gara autoimporme, visto che a diffarenza dele altre olte ò  lassà a casa telefoni, telefonini, GPS, sacramenti digitali,  tracking, ciclocomputerini, cardiofrequenzimetri e altri strumenti  satanici. Qua ho dito: devo viaggiar leggero e cossì ho fatto. El  Righe el ma inculcà ormai sta moda del milligrammo e quindi adesso  ogni roba che sulla bici la pesa manco de quell'altra, o se mette  quela più leggera o se la elimina del tutto. Quindi carbonio de qua,  carbonio de là, leghe leggere, panse eliminate, onge curte, barette  frachè e anca poca roba da magnar, sennò la appesantisse lo stomego e  tutto el resto.

Dopo, quando ho visto de catarme in mezo - anzi quasi in coa del  gruppo - a una manega di quasi domila persone, che bada molto alla  forma e poco alla sostanza, ho pensado che era giunta l'ora de tirar  fora gli attributi e farghe vedere applicati gli insegnamenti  dell'Uragano Andrew.

E così, partendo approssimativamente dalla posizione 1500esima dopo  esserme sistemado adeguatamente nelle griglie di partensa, ho  comissiado a risalire la china, soprattutto sulle pontarette e  pontare mediodifficili, passando ia gente su gente una dopo l'altra.  E continuavo a domandarme tra de mi: qua ghe calcossa che no quadra!  O son mi che non sto funsionando mia giusto - e tiro un cioco da un  momento all'altro - o qua ghe una manega de gente bona solo de nar in  discesa.
E difatti alla prima discesa seria i à comissia a superarme da tutti  i cantoni e si che a nar in zò ghe no abastanza del coraio, ma  evidentemente ho ben pensado che no l'era el caso de risciarse massa,  con tutto quel paltan e quei prengoli beli moji che gh'era ovunque  par tutta la Lessinia. E vuto vedere che ho visto a lato dele  mulattiere ambulanse, barellieri, gambe rote, gente incricà? Ho visto  parfin gente che me supera e dopo tri metri, far un rugolon cossi  longo da arivar in fondo ala rosta de rissi de maroni de l'ultimo  autunno... uuuuuuu che dolor!!!

Va ben, segno della croce, sperem che no la me capita a mi, prudensa,  e avanti! E cossì no vedevo l'ora che arrivesse la salita dove podea  dir la mia. Vuto che però dopo una bona metà del percorso sbuso la  rua de drio? Lì devo dir che ma ciapà un attimo de sconforto, come  quando te ciapi una suconà che te lassà intontio par una bona vintina  de secondi. Sa fao? Vao avanti e spaco tuto o me ritiro? E no! Pian  coi sassi!

Tiro fora la bomboletta magica del Fast par le gomme tubeless e ghe  fracco rento el coperton la mousse bianca: rua come nova! Avanti de  novo a tutta! L'attimo de sconforto sparisce all'istante e vado  subito a riposizionarmi lungo el percorso. E curvette, scaissagne,  sentieretti, giaretta, spinare, siresari, piere e alè... ghe ne manca  ancora alla fine!
Gente che tira de longo, gente che tira indrio, gente che gà i  sgranfi... speremo de arivar ala croce soto Castagnè...  lì ne  aspetta el ristoro! Me parea de esser arivà al Bengodi: banane, fruta  seca, biscottini, prugnette, albicocche, succhetti, aranciate...  sensa tanti dubbi, me son infilà un po' de roba in boca e un poca  nele scarsele e via de novo con la bocca tutta impastada de biscotti zò fin a Marcellise!

L'ultima pontara l'è sta quella pì dura, parchè ormai i sgranfi i  comissiava a farse sentir anche sul mio ormai esile corpicino - per  gli amici della dieta ormai sono stabilmente sotto quota 70 kg -  Comunque no me son certo perso d'animo e ho urtà su la bici a piè par  sento metri, fin all'ultimo cucussolo. Vedevo che mi andavo più forte  a piè de quei che andava su pedalando e quindi apena arivado in sima  alla pontaretta sora le Ferrasse, son tornado in sella e go ditto  arrivederci a tutti. Gli ultimi 4 km de asfalto puro ho deciso che 
l'era ora de sparar le ultime cartucce. Ho sgranado tutte le corone  della bicicletta e l'ho fatta A TUTTA. Par fortuna che no g'avea el  computerin, parchè el se sarea brusà all'istante. Sulla spianà della  Mattarana, ghe no passa ià almeno una trentina, forse quaranta. 
All'entrata in caserma ià quasi ciapà paura, parchè i ma scambiado  quasi per Lance Armstrong in configurazione crono.

Comunque alla fine della Via Crucis, sono arrivado 966esimo dei  1561, che iè ste boni de finir quela da 60 km. Questo vol dir che ho  lassà de drio piassè de sinquesento persone, più tutti quei che no  ghe la fata ad arrivar alla quattordicesima stazione, quindi come  debutto direa che va ben così e el me personal trainer Righe el pol  esser fiero del suo allievo votato al Cross Country e Marathon. L'è  anca vera che ghe ne arivè mille prima de mi, ma ghe ne riparlemo  alla prossima edizione...

Adesso però (el me trainer) la zà tacà a rognar par via dei peli sule  gambe e gò zà ditto che se aggiornemo alla Peri-Fosse...

Invesse: podaressimo però tirarghe un belo scherso e, sensa che lu el  sappia gnente, farlo iscrivere alla Gran Fondo Cunego, par vedere se  el ghe le fa anca lu o no. No go alcun dubbio sulle sue capacità, ma  me piasarea nar lungo il percorso della Cunego, magari dopo el nono  tornante della Peri-Fosse e darghe una pacca sula schena e dirghe: "Vai Floyd, staolta toca a ti!!!!" o ovviamente un bell'urton da  pararlo avanti na diesina de metri.

Quindi amici, preparive ben par la Peri-Fosse 2007, parchè staolta cavemo sù l'asfalto!

Articolo (p)Link Commenti Commenti (0)  Storico Storico  Stampa Stampa
 
Pagine: 1


Ci sono  persone collegate

Tagcloud

Gare 2017
GARE 2017?
26/03: GF Tre Valli
30/04: GF del Durello
21/05: Passo Buole Extreme
28/05: Soave Bike
25/06: Lessinia Legend
Gare 2016
GARE 2016
26/06: 6H Valpolicella Fatta
27/08: GF d'Autunno Fatta
08/11: XCRunning Grezzana Fatta
Tickerkm
KM STORICI

Km fatti

Palmares
BREVETTI E CIRCUITI

2014: Salzkammergut Survivor
2012: Prestigio MTB
2011: Prestigio MTB
2010: Prestigio MTB, Fizik Veneto
2008: Garda Challenge

< ottobre 2017 >
L
M
M
G
V
S
D
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
         

Cerca per parola chiave
 

Titolo
famiglia (4)
fotografia (1)
gastronomia (1)
MTB (14)
rally (2)
viaggi (12)

Le fotografie pių cliccate

Titolo
Quale circuito suggerisci al Marcante per il 2013?

 Lessinia Tour
 Prestigio MTB
 Nobili MTB
 Challenge Giordana
 Gare all'estero
 Stare a casa

Titolo

View Marco Tenuti's profile on LinkedIn

Listening
Kid Rock - Rock n Roll Jesus

Ghosts - The world is outside

Hellogoodbye - Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs!

Reading
Fabio Volo - E' una vita che ti aspetto
Michael Guillen - Le 5 equazioni che hanno cambiato il mondo
Sophie Kinsella - I love shopping a New York

Watching
Mia moglie consiglia Le sorelle McLeod



Titolo
.NET Framework (4)
Abarth (13)
Alcenago (4)
auto (15)
consumatore (57)
cucina (18)
cultura (15)
dizionario (2)
famiglia (40)
finanza (4)
Grezzana (6)
hitech (17)
humour (8)
idee (1)
informatica (66)
iPhone (46)
mobile computing (10)
MTB (1198)
musica (4)
natura (23)
OS X (3)
PS3 (7)
rally (63)
salute (4)
social (4)
telefonia (3)
Verona (12)
viaggi (26)
video (7)
Visual Basic 6 (5)
web (49)
Windows (31)

Catalogati per mese:
Ottobre 2017
Settembre 2017
Agosto 2017
Luglio 2017
Giugno 2017
Maggio 2017
Aprile 2017
Marzo 2017
Febbraio 2017
Gennaio 2017
Dicembre 2016
Novembre 2016
Ottobre 2016
Settembre 2016
Agosto 2016
Luglio 2016
Giugno 2016
Maggio 2016
Aprile 2016
Marzo 2016
Febbraio 2016
Gennaio 2016
Dicembre 2015
Novembre 2015
Ottobre 2015
Settembre 2015
Agosto 2015
Luglio 2015
Giugno 2015
Maggio 2015
Aprile 2015
Marzo 2015
Febbraio 2015
Gennaio 2015
Dicembre 2014
Novembre 2014
Ottobre 2014
Settembre 2014
Agosto 2014
Luglio 2014
Giugno 2014
Maggio 2014
Aprile 2014
Marzo 2014
Febbraio 2014
Gennaio 2014
Dicembre 2013
Novembre 2013
Ottobre 2013
Settembre 2013
Agosto 2013
Luglio 2013
Giugno 2013
Maggio 2013
Aprile 2013
Marzo 2013
Febbraio 2013
Gennaio 2013
Dicembre 2012
Novembre 2012
Ottobre 2012
Settembre 2012
Agosto 2012
Luglio 2012
Giugno 2012
Maggio 2012
Aprile 2012
Marzo 2012
Febbraio 2012
Gennaio 2012
Dicembre 2011
Novembre 2011
Ottobre 2011
Settembre 2011
Agosto 2011
Luglio 2011
Giugno 2011
Maggio 2011
Aprile 2011
Marzo 2011
Febbraio 2011
Gennaio 2011
Dicembre 2010
Novembre 2010
Ottobre 2010
Settembre 2010
Agosto 2010
Luglio 2010
Giugno 2010
Maggio 2010
Aprile 2010
Marzo 2010
Febbraio 2010
Gennaio 2010
Dicembre 2009
Novembre 2009
Ottobre 2009
Settembre 2009
Agosto 2009
Luglio 2009
Giugno 2009
Maggio 2009
Aprile 2009
Marzo 2009
Febbraio 2009
Gennaio 2009
Dicembre 2008
Novembre 2008
Ottobre 2008
Settembre 2008
Agosto 2008
Luglio 2008
Giugno 2008
Maggio 2008
Aprile 2008
Marzo 2008
Febbraio 2008
Gennaio 2008
Dicembre 2007
Novembre 2007
Ottobre 2007
Settembre 2007
Agosto 2007
Luglio 2007
Giugno 2007
Maggio 2007
Aprile 2007
Marzo 2007
Febbraio 2007
Gennaio 2007
Dicembre 2006
Novembre 2006
Ottobre 2006
Settembre 2006
Agosto 2006
Luglio 2006
Giugno 2006
Maggio 2006
Aprile 2006
Marzo 2006
Febbraio 2006
Gennaio 2006
Dicembre 2005
Novembre 2005
Ottobre 2005
Settembre 2005
Agosto 2005
Luglio 2005
Giugno 2005
Maggio 2005
Aprile 2005
Marzo 2005
Febbraio 2005
Gennaio 2005
Dicembre 2004

Gli interventi pių cliccati

Ultimi commenti:
86Lelia
04/09/2017 @ 21:58:04
Di Timothy
Grazie mille Marco,l...
31/08/2017 @ 10:04:45
Di Matteo
e la slitta della le...
25/08/2017 @ 21:26:21
Di nino
First Way (My Advice...
02/07/2017 @ 20:00:27
Di francesco
č successo anche a m...
02/07/2017 @ 19:46:14
Di francesco
maldestro tentativo ...
26/06/2017 @ 16:30:05
Di alep
ZPETS
22/04/2017 @ 00:54:54
Di Floy
A me hanno telefonat...
18/04/2017 @ 11:23:01
Di Armando


23/10/2017 @ 07:57:21
script eseguito in 94 ms